Siera ražošanas process

Rehtšprehera siera unikalitāte ir tā, ka siers tiek ražots no tikko slaukta, nedzesēta un nepasterizēta piena. Slaukšanas laikā tas pa taisno nonāk lielajā siera katlā , kur arī tālāk notiek siera radīšanas brīnums.

 Atkarībā no izvēlētās siera šķirnes tiek pievienots ieraugs, pienu uzsilda līdz noteiktai temperatūrai, pievieno fermentu, kalcija hlorīdu piena sarecināšanai. Kad piens ir sarecējis notiek siera recekļa griešana līdz noteiktam izmēra gabaliņiem (siera graudi),  kas ari ir atkarīgs no ražotās siera šķirnes. Nākamais process ir 30 % sūkalu nolaišana un  lēna sieru graudu skalošana ar karstu ūdeni, līdz masa ir sasniegusi nepieciešamo temperatūru. Siera graudus neskalo cietā tipa sieriem, (piem. mūsu Grand Marine sieram), bet temperatūru ceļ līdzīgi ar katla apsildi. Tad sākas siera graudu pildīšana siera formās. Formas liek presēt trīs reizes, apgriežot siera masu formā, un ar katru reizi  palielinot svaru. Nākamā dienā sieru liek sālīties 20% sālsūdens šķīdumā. Tad sieru liek uz plauktiem,  lai apžūst un pēc dažām dienām var uzsākt siera apstrādi ar speciālo siera pārklājumu, linsēklu eļļu vai balzamiko etiķi. Dažām siera šķirnēm pārklājums netiek uzklāts. Siera gatavošanās procesa sākumā, siera kopšanai jāpievērš liela vērība, tas katru dienu ir jāapgriež uz otru. pusi. Sieri ar dabīgo miziņu arī regulāri jāpatīra ar lina auduma drāniņu. Tā siers tiek nogatavināts līdz nonāk pie sava īstā pircēja.